About

Hoe het begon

Eva Jansen Signed & Sealed

Eva Jansen

creative writer

Al mijn hele leven ben ik een echte dromer. Als klein meisje was ik altijd aan het schrijven, tekenen of lezen. Ik vond het heerlijk om in een andere wereld op te gaan, maar ook om zelf een wereld te creëren die ik mooi vond. In de loop der jaren werd schrijven daarnaast een belangrijk hulpmiddel om de chaos in mijn hoofd te structureren. Nog steeds ga ik de deur niet uit zonder pen en notitieboekje in mijn tas. 

 Ondanks mijn altijd aanwezige liefde voor schrijven, duurde het jaren voordat ik besefte dat ik er mijn carrière van kon maken. Mijn hele jeugd stond namelijk in het teken van paardensport. Creativiteit was bijzaak. Toen ik na een periode van twijfel en een winter soul searching in San Diego besloot te stoppen met paardrijden, viel ik in een gat. 

Ik vertrok naar Amsterdam waar mijn speurtocht naar een nieuw doel begon. Daar nam ik verschillende baantjes aan als hostess en begon ik aan twee studies tegelijk: Journalistiek en Toegepaste Psychologie. Ook werkte ik als vrijwilliger bij diverse mensenrechtenorganisaties. Hier begon ik met het schrijven van blogs, wat achteraf het startpunt van mijn carrière bleek.

Ik lees om aan de wereld te ontsnappen en ik schrijf om haar beter te begrijpen.

Neem direct contact op

KLIK HIER

Ik besefte dat ik niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen iets kan betekenen. Of dat nu is omdat ik iets moois of inspirerends schrijf, of omdat ik anderen help hun eigen verhaal te vertalen naar bruikbare teksten.

In de loop der jaren leerde ik dat ik niet binnen, maar juist buiten de lijntjes moet kleuren. Dat ik mijn persoonlijkheid niet moest verstoppen, maar juist moest laten zien. Iedereen kan schrijftechnieken aanleren, maar niet iedereen kan een verhaal overbrengen op papier. Dit werd mijn kracht. Daarmee bouwde ik een klantenbestand op dat vrijwel volledig rustte op referenties. Wat mij betreft het grootste compliment dat je kunt krijgen.

Fast-forward naar 2022 schrijf en verkoop ik gedichten, en zet ik mijn expertise in om anderen te helpen hun merkidentiteit te versterken en bewaken. Inmiddels heb ik tientallen bedrijven geholpen - en altijd voelde ik me onderdeel van het team. Goede teksten zijn uiteindelijk een krachtig wapen waarmee je kunt overtuigen, raken en inspireren - en ik doe niets liever dan het vinden van de juiste woorden.

Meer weetjes:

  • Ik ben een enorme ADHD’er. In die zin is het verbazingwekkend (of juist niet?) dat ik schrijfster ben geworden. 
  • Witte Oleander van Janet Fitch is mijn lievelingsboek. Tip voor als je ‘m nog niet hebt gelezen.
  • Ik heb een ontzettend lelijk handschrift. Mijn juf liet me altijd nablijven om te oefenen, maar het is nooit helemaal goed gekomen.
  • Afgelopen jaar schreef ik een kinderboek.
  • Hoewel ik weer in Nederland woon, ben ik nog steeds een groot deel van de tijd in het buitenland. Als de tijd rijp is wil ik me permanent vestigen in Zuid-Europa. Niet alleen om het weer, maar ook vanwege de joie de vivre mentaliteit. 
Eva Jansen Signed & Sealed

Nu je mijn verhaal hebt gelezen rest me de vraag; wat is die van jou?

Vul onderstaand formulier in en dan neem ik (op werkdagen) binnen 24 uur contact met je op.

Contact

Signed, Sealed, Delivered

Frequently Asked Questions

Jazeker. Na oplevering van de eerste versie krijg je alle ruimte om feedback te geven. Schrijven is een proces, dus bied ik standaard twee correctierondes. Daarna gaat mijn geldende uurtarief in.

Als je € 1000,- of meer investeert in teksten, dan kun je in termijnen betalen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Samen bekijken we wat voor jou haalbaar is.